Go to footer

Norman Reedus

Keskustelua tv-sarjan miesnäyttelijöistä.

Valvojat: Siru84, Loving Dead


Norman Reedus

ViestiKirjoittaja Siru84 » 05 Joulu 2019, 13:45

Kuva

Norman Mark Reedus (s. 6. tammikuuta 1969 Hollywood, Florida) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan ehkä parhaiten Murphy MacManuksena elokuvissa Boondock Saints – Etelä-Bostonin enkelit ja Boondock Saints 2 sekä Daryl Dixonina televisiosarjassa The Walking Dead. Reedus on myös ohjannut useita videoita.

Reeduksen ensimmäinen elokuva oli vuonna 1997 Guillermo del Toron kauhuelokuva Mimic – ääretön vaara, jossa hän näytteli Jeremyn roolin. Hän oli tuolloin 28-vuotias. Hänellä on myös ollut rooleja elokuvissa Floating, Six Ways to Sunday, Deuces Wild, Blade II, Pelkkää puhetta, 8 mm – kahdeksan millimetriä, American Gangster, Hero Wanted ja Moscow Chill. Vuonna 2005 hänellä oli pieni osa Christian Alvartin saksalaisessa elokuvassa Antibodies. Vuonna 2008 hän näytteli elokuvassa Red Canyon Macin roolin. Reedus on myös tunnettu roolistaan Murphy MacManusina Troy Duffyn elokuvassa Boondock Saints – Etelä-Bostonin enkelit (1999), jossa Reedusin vasanäyttelijöinä esiintyivät Sean Patrick Flanery ja Willem Dafoe. Reedus on myös näytellyt Flaneryn kanssa vuoden 2009 jatko-osassa Boondock Saints 2.

Hän on myös esittänyt Daryl Dixonia AMC:n sarjassa The Walking Dead vuodesta 2010. Sarja on jatkunut yhdeksännelle kaudelle. Alkuperäisestä sarjakuvasta poikkeava Darylin roolihahmo luotiin erityisesti Reedusille sen jälkeen, kun hän oli koe-esiintynyt Merle Dixonin roolia varten. The Walking Dead -sarjakuvan luoja Robert Kirkman totesi, että oli kunnia saada Reedus mukaan ohjelmaan. Hän oli läsnäolollaan ja tavalla, miten hän ottanut roolin haltuun, määritellyt Daryl Dixonin.


Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Norman_Reedus

Keskustelua näyttelijästä tässä topicissa.
Avatar
Siru84
Group Leader
Group Leader
 
Viestit: 253
Liittynyt: 08 Marras 2013, 03:03

Paluu Etusivu

Paluu Miesnäyttelijät

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa