Go to footer

5.11 The Distance

5. kauden jaksojen selostukset, kuvia ja keskustelua jaksoista.

Valvojat: Siru84, Loving Dead


5.11 The Distance

ViestiKirjoittaja Siru84 » 25 Helmi 2015, 00:56

Katsaus jakson tapahtumiin

Myrskyn jälkeisenä aamuna Rick kumppaneineen saa yllättävän vieraan. Aaron ilmestyy siistissä asussaan ja kertoo yhteisöstä, jonka jäseniksi he voisivat päästä, mutta Rickillä ei ole pienintäkään aikomusta uskoa sanaakaan miehen puheesta. Mitä tahansa Aaron sitten oli odottanutkin, oli hän tuskin osannut varautua saavansa kuonoonsa ja joutuvansa vangituksi hyvien uutisiensa vuoksi! Rick on aivan varma, että Aaronin porukka on hyökkäämässä heidän kimppuunsa, mutta Michonne asettuu avoimesti vastustamaan häntä ja sanoo haluavansa ottaa selvää puhuuko Aaron totta. Kun Maggie ja Glenn vielä asettuvat tukemaan Michonnen ajatusta, suostuu Rick lopulta lähettämään heidät Abrahamin ja Rositan kanssa tarkistamaan Aaronin mainitsemien autojen ja tielle kaatuneiden puiden olemassaolon.

Muiden lähdettyä ulos tarkkailuasemiin Rick jää kahden Aaronin kanssa ja saa tämän tuntemaan olonsa varsin epämukavaksi uhkaamalla iskeä puukon tämän kalloon, elleivät Michonne ja kumppanit palaisi tunnin kuluessa. Rick menee epäluulossaan jopa niin pitkälle, että epäilee Aaronin mukanaan tuoman omenasoseen turvallisuutta ja pakottaa tämän syömään sitä ennenkuin uskaltaa antaa sitä Judithille. Aaronin onneksi kumppanukset palaavat ajoissa ja tuovat mukanaan löytämänsä henkilöauton ja tilavan asuntoauton kattavan ruokavaraston kera. Ainoat heidän matkalla näkemänsä olennot olivat walkereita, joten Michonnen luottamus Aaronia ja tämän lupaamaa turvapaikkaa kohtaan vahvistuu, ja hän saa lopulta suostuteltua Rickinkin lähtemään sinne.

Pimeän laskeuduttua ystävämme lähtevät matkaan eri reittiä kuin Aaron suosittelee. Glennin ajamassa autossa Michonne ja Rick ovat juuri haastattelemassa Aaronia, kun auto yllättäen ajaa suoraan valtavan zombilauman läpi ja sammuu sitten. Samalla jonkin matkan päässä ammutaan valoraketti, jonka vuoksi Aaron hätääntyy ja pakenee metsään. Michonne, Rick ja Glenn seuraavat häntä, ja taisteltuaan metsässä lukuisia walkereita vastaan he pääsevät lopulta vesitornille, jonka läheisyydestä raketti ammuttiin. Siellä he löytävät asuntoautolla matkanneet ystävänsä, jotka olivat ajoissa ehtineet vaihtaa suuntaa ennen zombilaumaan ajamista ja olivat nyt majoittuneet rakennukseen yhdessä nilkkansa nyrjäyttäneen Ericin, Aaronin miesystävän, kanssa.

Yövyttyään rakennuksessa ystävämme jatkavat entistä vakuuttuneempina matkaansa kohti Aleksandrian turvapaikkaa. Matkalla he saavat ihailla kaukana häämöttävän Washingtonin silhuettia, selviävät akkuongelmista pelkällä säikähdyksellä, ja Rick käy varmuuden vuoksi piilottamassa aseen metsään. Kun he lopulta saapuvat perille, portin luona ei näy edes vartijoita, mutta sisältä kaikuvat leikkivien lasten äänet riittävät karkottamaan kaiken huolen heidän mielestään. He lähestyvät porttia täysin luottavaisina aseiden piiput alas laskettuina.

Loving Dead
Avatar
Siru84
Group Leader
Group Leader
 
Viestit: 253
Liittynyt: 08 Marras 2013, 03:03


Re: 5.11. The Distance

ViestiKirjoittaja Siru84 » 25 Helmi 2015, 00:57

En edelleenkään osaa sanoa onko Aaron paha, mutta söpöjä olivat Ericin kanssa ainakin :dreamyeyes: Ei voi olla paha! :zeko: Ärsyttävää kohtaan jakso jäi! :pullinghair:
Avatar
Siru84
Group Leader
Group Leader
 
Viestit: 253
Liittynyt: 08 Marras 2013, 03:03


Re: 5.11 The Distance

ViestiKirjoittaja Loving Dead » 25 Helmi 2015, 02:26

Luulen, että hyviä tyyppejä ovat Aaron ja Eric! :halitus:
Aaronista huokuu hitusen sellaista kaksinaamaisuutta kuin Garethissa oli, mutta Eric vaikutti heti tosi lepsulta ja luotettavalta. Tuollaista homoparia vain ei jotenkin osaa ollenkaan pitää vaarallisena... :no: ja se rekisterikilpijuttu teki niistä heti inhimillisiä - ei kai joku kaiken humanisminsa menettänyt kannibaali sellaiseen enää vaivautuisi, vai?

Vähän ihmettelin Rickin mielenmuutosta, kun hän lopussa lähestyi porttia Judith sylissään ilmeisesti täysin luottavaisena, että hyvään paikkaan ollaan menossa. Ei ollenkaan hänen tapaistaan! Saattoihan ne lasten kiljahdukset ja leikin äänet tulla vaikka nauhalta... ja voihan ganstereillakin olla lapsia! Ehei, tuntematonta paikkaa pitäisi lähestyä näin :sneaking: ja ottaa mukaan ainoastaan Glenn :pesismaila: ja Michonne :ninja: !

Paras/pahin kohtaus?

Parasta oli zombie car wash! Aina ne vain keksii jotain uutta, vaikka zombeihin sinänsä ollaan jo aivan totuttu. Naurahdin siinä kohtaa, kun Abraham, Rosita, Glenn ja Maggie luulivat puskasta tulevan jotain tyyppejä ja helpottuivat sitten, kun sieltä tulikin VAIN walkereita. Hauska oli myös se raketti zombin kallossa.

Ikävin kohtaus oli - pakko tunnustaa - homosuudelma. En noin yleisestikään ottaen välitä intiimeistä kohtauksista tv:ssä :oops: .

PS. Tiivistelmä seuraa jahka ehdin...
Avatar
Loving Dead
CO-Leader
CO-Leader
 
Viestit: 84
Liittynyt: 07 Helmi 2015, 09:58


Re: 5.11 The Distance

ViestiKirjoittaja Loving Dead » 25 Helmi 2015, 23:14

Pitääpä tähän vielä lisätä, että tässä jaksossa oli hauskaa ryhmädynamiikkaa. Vaikka Rick on edelleen selvästi pomo, jota jokainen kunnioittaa ja "tottelee", niin Michonne haastoi häntä suoraan ja sanoi parikin kertaa varsin rohkeasti, että nyt tehdään niinkuin hän sanoo. Yllättäen Rick suostui ihan kaikkeen mitä Michonne ehdotti! Onkohan niiden välillä jotain... 8) tai sitten Rick vain hirmuisesti luottaa Michonneen, eikä syyttä!

Glenn toimii myös ihanasti roolissaan välienselvittelijänä ja Rickin rauhoittajana. Mihin Rick joutuisikaan ilman Glennia? ;)
Muu jengi sitten seisoo tumput suorina ja saa tuskin sanaa suustaan, kun pitäisi johonkin jotain kantaa ottaa. :?

Ah, se oli muuten hurja kohta, kun Rick vilkaisi Michonnea ja kävi vetämässä Aaronia turpaan, ja sitten Michonne sanoi, että Rick oli tulkinnut hänen ilmeensä väärin... :mrgreen:

Mä niin tykkään tästä sarjasta, kun jokaisessa jaksossa on jotain pohdittavaa, jokin sanoma kokonaisjuonen kannalta ja paljon herkullisia yksityiskohtia. En tiedä mitään toista vastaavaa sarjaa, joka antaisi yhtä paljon ja jonka takia vaivautuisi riviäkään jonnekin palstalle kirjoittamaan! TWD ISO :ylös: :jess:
Avatar
Loving Dead
CO-Leader
CO-Leader
 
Viestit: 84
Liittynyt: 07 Helmi 2015, 09:58


Paluu Etusivu

Paluu Kausi 5

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa