Go to footer

5.9 What happened and what's going on

5. kauden jaksojen selostukset, kuvia ja keskustelua jaksoista.

Valvojat: Siru84, Loving Dead


5.9 What happened and what's going on

ViestiKirjoittaja Loving Dead » 12 Helmi 2015, 11:41

Jakson tapahtumat

Jakso alkaa sekalaisilla tuokiokuvilla, joiden joukossa näemme mm. hautajaiset ja tilanteen, jossa Rick päättää lähteä viemään Noahia kotiinsa pitkän matkan päähän Richmondiin.

Rick, Glenn, Michonne, Tyreese ja Noah lähestyvät autolla määränpäätään. Rick pyytää radiopuhelimella muuta porukkaa odottamaan sen aikaa, kun he ensin käyvät tarkistamassa paikan. Auto pysäköidään varmuuden vuoksi metsään ja loppumatka jatketaan jalan. Shirewiltin portilla kukaan ei tule avaamaan, ja ryhmän on kiivettävä aidan yli. Nähtyään poltettuja taloja, ruumiita kadulla ja walkereita Noah romahtaa. Rick, Glenn ja Michonne lähtevät keräämään tarvikkeita ja Tyreese jää odottamaan Noahin seurana.

Rick ja Glenn käyvät keskustelun tekemistään valinnoista. Noah juoksee kotitalolleen ja Tyreese menee hänen edellään taloon tarkistamaan turvallisuuden. Olohuoneen lattialla makaa surmatun naisen ruumis, jonka äärelle Noah jää Tyreesen lähtiessä tarkistamaan muita huoneita. Erään oven takana örisee pieni walkerhahmo ja toisen huoneen sängyllä makaa osittain syöty ruumis. Tyreese pysähtyy katselemaan seinällä olevia valokuvia Noahin kaksosveljistä eikä havaitse takaansa lähestyvää lapsiwalkeria, joka pääsee puremaan häntä käsivarteen. Noah tappaa elävän kuolleen pikkuveljensä leikkilentokoneella ja lähtee hakemaan apua.

Tyreese piiloutuu pöydän alle ja alkaa hallusinoimaan. Hän näkee Martinin, Bobin, Governorin, Lizzien ja Mikan puhuvan hänelle, mutta havahtuu yllättäen walkerin hyökätessä hänen kimppuunsa. Kamppailussa Tyreese pudottaa vasaransa ja tulee uudelleen purruksi samaan käsivarteen, mutta saa lopulta tapettua walkerin ja vetäytyy takaisin pöydän alle.

Michonne ehdottaa, että he voisivat jäädä Shirewiltiin ja korjata aidan, mutta Rick tyrmää ajatuksen, koska paikka sijaitsee metsän keskellä. Aidan ulkopuolella he näkevät maassa irtonaisia alavartaloita ja käsivarsia. Noah huutaa apua, ja he pelastavat hänet muutamalta walkerilta ja lähtevät auttamaan Tyreesea. Tyreesen hallusinaatiot jatkuvat ja tällä kertaa hän näkee myös Bethin. Hänen ystävänsä ambutoivat purrun käden ja lähtevät kuljettamaan Tyreesea autoon. Matkalla he joutuvat tappamaan muutamia walkereita.

Saatuaan Tyreesen autoon he lähtevät liikkeelle, mutta törmäävät pakettiautoon, jonka lavalta tippuu kasa walkereiden kädettömiä yläruumiita. Matkalla Tyreese hallusinoi istuvansa autossa Bobin, Bethin, Lizzien ja Mikan kanssa. Auto pysähtyy ja ystävät kantavat Tyreeseen ruumiin ulos. Loppukohtauksessa koko porukka on läsnä Tyreeseen hautajaisissa ja pappi Gabriel lausuu saatesanat.
Avatar
Loving Dead
CO-Leader
CO-Leader
 
Viestit: 84
Liittynyt: 07 Helmi 2015, 09:58


Re: 5.9 What happened and what's going on

ViestiKirjoittaja Loving Dead » 12 Helmi 2015, 12:54

Osasin ennakkotietojen perusteella odottaa, että tiedossa olisi jotain sellaista mitä ei TWD:ssa ole aiemmin nähty, mutta mitään tällaista en ollut osannut odottaa. Jakso oli melankolisin ja "taiteellisin" koskaan nähdyistä ja jakaa aivan varmasti tunteita. Fanien parissa jakso on saanut suuren suosion, mutta uskon varsinkin satunnaisten katsojien pitävän sitä melko pitkäveteisenä. Tyreesen keskustelu menneisyyden haamujen kanssa ei varmaankaan avaudu sellaiselle, joka ei ole kovin hyvin perehtynyt sarjan tapahtumiin ja sen henkilöiden kamppailuihin oikean ja väärän välillä.

Ensimmäisellä katselukerralla olin lievästi pettynyt, sillä olin odottanut jotain aivan muuta. Olin kuullut huhuja Tyreesen kuolemasta, mutta kuvittelin senkin tapahtuvan yllättäen, nopeasti ja näyttävästi jonkin kovan kamppailun keskellä kuten yleensä on ollut tapana. Vasta toisella katselukerralla koko jakson idea alkoi avautua ja kyyneleet silmissä jouduin toteamaan, että tässä todellakin oli aivan mahtava jakso, joka tulee jäämään lähtemättömästi mieleen yhtenä sarjan vaikuttavimmista jaksoista.

Oli hienoa nähdä taas jo edesmenneitä hahmoja, varsinkin kuvernööri ja Beth. Bethin laulu jäi kaikumaan mielessä pitkäksi aikaa ja "Struggling man has got to move" sopi aivan fantastisesti tilanteeseen. Epätoivoinen yritys pelastaa Tyreese ja matka autolle olivat hienosti toteutetut, ja loppukohtaus pysähtyvästä autosta, josta ruumis kannettiin ulos, oli aivan huippu! Kerta kaikkiaan aivan huippujakso muutenkin!
Avatar
Loving Dead
CO-Leader
CO-Leader
 
Viestit: 84
Liittynyt: 07 Helmi 2015, 09:58


Re: 5.9 What happened and what's going on

ViestiKirjoittaja Siru84 » 13 Helmi 2015, 22:25

Jakso todellakin jakoi mielipiteet ja jäin kyllä tuijottamaan ruutua pitkäksi aikaa jakson jälkeen. Harmi kun Tyrees kuoli :(
Avatar
Siru84
Group Leader
Group Leader
 
Viestit: 253
Liittynyt: 08 Marras 2013, 03:03


Re: 5.9 What happened and what's going on

ViestiKirjoittaja Loving Dead » 19 Helmi 2015, 20:16

Harmi tosiaan, kun Tyreese kuoli. :(
Aika jännä muuten, että ison vahvan karhun kaatoi lopulta pikkuinen lapsizombi... sopi jotenkin niin Tyreesen persoonaan, eikö vain? :|
Avatar
Loving Dead
CO-Leader
CO-Leader
 
Viestit: 84
Liittynyt: 07 Helmi 2015, 09:58


Re: 5.9 What happened and what's going on

ViestiKirjoittaja Siru84 » 21 Helmi 2015, 01:16

Loving Dead kirjoitti:Harmi tosiaan, kun Tyreese kuoli. :(
Aika jännä muuten, että ison vahvan karhun kaatoi lopulta pikkuinen lapsizombi... sopi jotenkin niin Tyreesen persoonaan, eikö vain? :|


Sopi se kyllä, mutta oli jännät paikat! Olin niin varma, että joku sen vielä tappaa eikä pitäisi olla selin koskaan, missään tilanteessa :peloissaan:
Avatar
Siru84
Group Leader
Group Leader
 
Viestit: 253
Liittynyt: 08 Marras 2013, 03:03


Paluu Etusivu

Paluu Kausi 5

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa