Go to footer

6.1 First time again

6. kauden jaksojen selostukset, kuvia ja keskustelua jaksoista

Valvojat: Siru84, Loving Dead


6.1 First time again

ViestiKirjoittaja Loving Dead » 12 Loka 2015, 18:24

Jakson tapahtumat

Uuden kauden avausjaksossa liikutaan vuorotellen menneessä ja nykyisessä. Menneet tapahtumat kuvataan mustavalkoisina.

Edelliskauden päätösjakson dramaattisen yön jälkeen on ensinnäkin aika haudata kuolleet. Pappi Gabriel ja Tobin kaivavat hautoja Regille ja Petelle, mutta Deanna ei halua Petea Aleksandrian muurien sisäpuolelle. Rick ja Morgan lähtevät viemään ruumista muutaman mailin päähän, mutta tekevät samalla kammottavan löydön: läheinen louhosmonttu on täynnä zombeja, jotka voivat minä hetkenä tahansa päästä esteiden ohi ja marssia suoraan Aleksandriaan!

Rickin suunnitelmien mukaan zombilauma päästettäisiin vapaaksi ja ohjattaisiin hallitusti kymmenien mailien päähän kaupungista. Daryl ajaisi moottoripyörällään niiden edellä ja Sasha ja Abraham autolla. Muut valvoisivat reunoilla, että lauma pysyttelee tiellä. Erääseen tienristeykseen rakennettaisiin aita, jotta lauma saataisiin turvallisesti kääntymään oikealle. Suunnitelma saa aleksandrialaisten hyväksymyksen ja vapaaehtoiset ilmoittautuvat auttamaan.

Ennen suunnitelman täytäntöönpanoa tapahtuu kaikenlaista. Peten poika Ron seuraa Rickia ja Morgania nähdäkseen minne hänen isänsä haudataan ja on vähällä joutua zombin ruoaksi. Hakureissulla olleet Heath, Scott ja Annie palaavat kotiin. Daryl esittää Rickille eriävän mielipiteensä uusien jäsenten rekrytoimisesta. Morgan taas antaa ymmärtää, ettei hyväksy tappajienkaan tappamista. Pappi Gabriel saa viileän kohtelun Rickiltä ja Glenn puolestaan varoittaa Nicholasta osallistumasta toistaiseksi mihinkään toimintaan. Maggie paljastaa Taralle mitä Nicholas oli Noahille ja Glennille tehnyt, mutta on Glennin tavoin valmis antamaan tälle vielä mahdollisuuden, kuten he olivat Tarallekin tehneet.

Merkittävimmän ongelman aiheuttaa Carter, joka pitää Rickin suunnitelmaa liian vaarallisena. Hän asettuu kokouksessa julkisesti Rickia vastaan, mutta ei saa ketään puolelleen. Myöhemmin hän yrittää vielä puhua muita puolelleen surmaamaan Rickin ja uhkaa aseella salakuuntelemassa ollutta Eugenea. Rick osuu sopivasti paikalle ja kääntää tilanteen hetkessä päälaelleen. "Luulitko todellakin voivasi kaapata vallan meiltä? Glenniltä, Michonnelta, Darylilta ja minulta?", Rick ihmettelee. Hän säästää Carterin hengen, mutta tunnustaa myöhemmin Morganille halunneensa tappaa hänet, koska hänen kaltaisistaan ihmisistä ei olisi kuin harmia ja he kuolisivat kuitenkin ennemmin tai myöhemmin.

Suuri zombiprojekti joudutaan esteen pettämisen vuoksi käynnistämään suunniteltua aikaisemmin. Glenn lähtee Nicholaksen ja Heathin kanssa vaientamaan erään rakennuksen sisällä mölyävät zombit, jotta ne eivät houkuttelisi laumaa väärään suuntaan, mutta muut ryhtyvät johdattamaan laumaa suunnitelman mukaan. Aluksi kaikki sujuu hyvin ja lauma pysyy hallinnassa jopa vaikeassa risteyskohdassa. Pian kuitenkin zombi pääsee puraisemaan varomatonta Carteria ja Rickin on annettava hänelle armonisku, jottei huuto houkuttelisi laumaa pois reitiltä. Juuri kun kaikki näyttää olevan jälleen hallinnassa, kuuluu Aleksandrian suunnasta karmea torven soitto, joka saa koko valtavan zombilauman kääntymään ja suuntaamaan kohti ääntä.
Avatar
Loving Dead
CO-Leader
CO-Leader
 
Viestit: 84
Liittynyt: 07 Helmi 2015, 09:58


Re: 6.1 First time again

ViestiKirjoittaja Loving Dead » 12 Loka 2015, 18:31

Mielestäni mahtava kauden aloitus! Tykkäsin tosi paljon! :ylös:

Jakso on jakanut mielipiteitä, sillä mustavalkoisuus ja edestakainen sahaaminen nykyisessä ja menneessä ei miellyttänyt kaikkia, mutta itselle kolahti! Taas jotain uutta ja erilaista.

Mitäs itse tykkäsit?
Avatar
Loving Dead
CO-Leader
CO-Leader
 
Viestit: 84
Liittynyt: 07 Helmi 2015, 09:58


Re: 6.1 First time again

ViestiKirjoittaja Siru84 » 15 Loka 2015, 17:20

Olin ensin ihan ihan pihalla kun jaksoi alkoi niin keskeneräisesti ja piti miehen tarkistaa, että varmasti nauhoitettu koko jakso kun viime kaudella Foxilla meni täysin sekaisin päivämäärät kesäajan takia ja jaksosta ei nähty kuin puolet. Jännittävä jakso ja tuo loppu pisti samalla ärsyttämään ihan hirveästi! :overreact: furious Kuka sitä torvea soitti? :killzombi:
Avatar
Siru84
Group Leader
Group Leader
 
Viestit: 253
Liittynyt: 08 Marras 2013, 03:03


Re: 6.1 First time again

ViestiKirjoittaja Loving Dead » 15 Loka 2015, 21:35

Ykkösepäiltynä pidän wolfeja. En oikein keksi syytä miksi joku muukaan sitä soittaisi, paitsi jos jollakulla on hätä. Jos vaikka wolfit ovat hyökänneet Aleksandriaan ja joku asukas yrittää torvea soittamalla ilmoitta Rickille ja kumppaneille, että tulkaa äkkiä apuun...

Oli miten oli, aika lauma zombeja on nyt matkalla Aleksandriaan! Mahtavatko sen muurit kestää? Entä elleivät? janskatys
Avatar
Loving Dead
CO-Leader
CO-Leader
 
Viestit: 84
Liittynyt: 07 Helmi 2015, 09:58


Paluu Etusivu

Paluu Kausi 6

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa